İnternet Alışveriş Sitesi Kurmanın Avantajları

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Kurumsal Blog İnternet Alışveriş Sitesi Kurmanın Avantajları
20 Eylül 2020, 16:29 0 Yorum 1896 Okuma

Pandemi yaşam tarzımızda kökten değişiklikler yaptığı gibi alışveriş alışkanlıklarımız da kökten değişti.Pandeminin etkisiyle internet alışveriş sitesi açmak konusuna ilgi arttı. Online alışveriş ise son 7 ayda sürekli olarak ivme kazandı ve yüzde 1400 arttı. Tüketiciler artık fiziki işletmelerden daha çok internet alışveriş sitelerinden ihtiyaçlarını karşılıyor.

Peki hala sadece fiziki mağaza olarak işlerini yürüten işletmeler neden e-ticarete geçmekte acele etmeli? Bugünkü konumuzda özellikle bu dönemde ticaretle uğraşan kişilerin online mağaza açarak sağlayacağı sayısız avantajdan bahsetmek istiyoruz.

İnternet alışveriş sitesi fiziki mağazaya göre düşük maliyetli

Pandemi hepimizin bildiği gibi dünya çapında en çok ekonomiyi etkiledi. Önümüzdeki döneme dair belirsizlik ise hala sürüyor. Şirketler için daha iyi bir bütçe planlaması yapmak önemli bir gereklilik haline geldi.

İşini fiziki perakende sektöründe sürdüren bir işletmeci için; sürekli ödemesi gereken kira ve stopaj bedeli, satış ekipmanları, dükkan giderleri, satış personeli maaşları, sigorta masrafları faturalar, pandemi nedeniyle alınacak tedbirlerin maliyetleri gibi birçok gider kalemi mevcut.Online mağazada ise bu fiziki gider kalemlerinden hiçbiri sizinle beraber değildir. Online mağazanız için çalışan desteğine ihtiyaç duyduğunuzda bile uzaktan iş yürütebilmeye uygun bir sektördür.

İnternet alışveriş sitesi kurma maliyeti için büyük paralar gerekmez. Parantezsoft® E-ticaret Paketleri’nden işinize en uygun olan e-ticaret paketini tercih ettiğinizde, birçok avantajı da beraberinde elde etmiş olursunuz. Domain ve hosting, güvenlik sertifikaları, ücretsiz ve mobil uyumlu temalar, anlaşmalı kargo seçenekleri, güvenli ödeme seçenekleri ve daha fazlası sizlere sunulur. Parantezsoft® e-ticaret paket fiyatlarımız buradan görebilirsiniz.

İnternet alışveriş sitesi ile tüketicilere günün her saati ulaşırsınız

İhtiyaçlarımızın neredeyse tamamını e-ticaretten karşılıyoruz. Bu da tüketicilerin günün her saati online alışveriş yaptığını gösteriyor. İster günün erken saatlerinde ister gecenin bir yarısı… Her tüketicinin meşguliyet zaman aralığı farklı olabilir. Tüketiciler istediği zaman online mağazanıza girip alışverişini yapabilir. Online siteniz 7/24 açık kalabilen dükkanınızdır üstelik bir güvenlik görevlisine ihtiyacı yoktur.

Bir lokasyon ile sınırlı kalmazsınız

İnternet alışveriş sitelerinde Türkiye’nin dört bir yanına satış yapabilirsiniz. Online mağazanız e-ihracat yapmanız için de önemli bir adımdır. İşinizi büyütmek ve yurtdışına satış yapmak için online mağazanız sınırları aşmanız için en iyi aracınız olacaktır. Dünyanın her ülkesindeki hedef kitlenizin sizi keşfetmesini sağlayabilirsiniz.

Yurtdışına satış yaparak markanızın dünya çapında bilinir olmasını ve yerel rakiplerinizden çok daha önce kar elde etmenizi sağlar. 

Görünür ve ulaşılabilir olmanız daha kolaydır

Fiziki mağazanızda müşteri skalanız, sadece oraya gelebilecek kişilerle sınırlıdır. Fakat online platformunuzda her zaman sınırları aşabilirsiniz. Fiziki mağazanızda sergileyebileceğiniz ürünler sınırlıyken online mağazanızda ürünlerinizi her zaman çeşitlendirebilirsiniz. Fiziki mağazanızda bir müşteriye tekrar ulaşma olasılığınız oldukça düşükken online mağazanızda alışveriş yapan bir müşteriyi yeniden hedeflemeniz daha kolaydır. Bunun için yeniden hedefleme reklam çalışmaları yapabilirsiniz.

E-ticaret sitenizi tek başınıza yönetebilirsiniz

E-ticaretin faydalarından biri, çalışan konusunda esneklik sunmasıdır. İnternet alışveriş sitelerinin fiziki mağazalara göre daha az çalışana ihtiyaç vardır. Bir e-ticaret sitesini tek başınıza başlatabilir ve yönetebilirsiniz. Büyümeye başladığınızda ve desteğe ihtiyaç duyduğunuzda çalışma arkadaşları edinebilir ve onlara esnek bir çalışma ortamı sunabilirsiniz.

İlgi çekici görsel ve içeriklerle müşteri çekebilirsiniz

İnternet alışveriş sitesi gelişime açıktır ve silediğiniz zaman yenileyebilirsiniz. İlgi çekici ürün fotoğrafları, satın almaya teşvik eden içerikler ve tasarımlarınız ile sitenizi ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. E-ticaret sitenizde blog alanı oluşturarak hem ürünlerinizden bahsedebilir hem de hedef anahtar kelimelerinizi burada kullanarak sitenize organik trafik çekebilirsiniz.

Sosyal ağlardan müşteri çekmeniz daha kolaydır

Sanal mağazacılık günümüz dijitalleşmesinin bir parçası haline gelmiştir. Bir internet alışveriş sitesi açtığınızda dijital çağın getirdiği yenilikleri de mağazanızda kullanmanız gerekir. Sosyal medyada aktif olarak e-ticaret sitenize olan etkileşimi artırabilirsiniz. Ayrıca e-ticaret siteniz ile sosyal ağ bağlantılarınızı da mutlaka yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum